Blog

Laatste nieuws

Previous Next

bouAd werkt ‘gewoon’ door in de bouwvak

Vandaag gaat ook in het midden van Nederland (en daar vallen we bij bouAd onder) de bouw op vakantie. De bouwvak is nog altijd een begrip. Maar is deze ‘van bovenaf opgelegde’ vakantieperiode nog wel passend in deze tijd?

Vandaag gaat ook in het midden van Nederland (en daar vallen we bij bouAd onder) de bouw op vakantie.

De bouwvak is nog altijd een begrip. Maar is deze ‘van bovenaf opgelegde’ vakantieperiode nog wel passend in deze tijd?

Bouwvakkers uit de begintijd van de bouwvak zouden anno 2019 zich in een soort paradijs wanen. Drie schamele dagen. Daar moesten men het mee doen.

Vroegâh was dus niet alles beter. Niet qua vakantie in ieder geval. En vakantiegeld? Nee, drie zegeltjes kreeg je. Voor elke dag eentje. Om in te wisselen voor vakantiegeld. Dat dan weer wel.

Pas in de jaren 60 ging de bouwvak een beetje op vakantie lijken. Drie weken vrij in de zomer. Een lekker centje extra direct op je rekening was er vaak nog steeds niet bij. Dat is pas van de laatste decennia.

Maar genoeg over vakantie(geld), hoe blij we er ook van worden met z’n allen. De praktische uitdaging die de bouwvak met zich meebrengt, is de afgelopen jaren minstens zo belangrijk geworden.

Nederland wordt namelijk opgedeeld in drie regio’s als het om vakantie gaat. Dat geldt dus ook voor de bouwvak. Een voorbeeld uit de praktijk. We verzorgen de tweedelijns keuringen tijdens de bouw van het nieuwe kantoor van het Europees Medisch Agentschap, de EMA. Amsterdam valt onder regio Noord. Die hebben bouwvak van 29 juli tot 16 augustus.

Het kantoor van bouAd staat in Katwijk, dus regio Midden. Daar begint de bouwvak pas op 5 augustus en die duurt tot 23 augustus. Je loopt elkaar dus twee weken mis als je je strak aan het bouwvakschema houdt. En dan hebben we het nog niet eens over mensen die in de ene regio wonen en in een andere regio werken.

GarenmarktNu is de bouwvak bij dergelijke grote projecten meestal geen issue. Er wordt namelijk gewoon de hele zomer doorgewerkt, bouwvak of geen bouwvak. Zo ook bij de EMA. Ook andere projecten draaien de komende weken gewoon door, zoals de verbouwing van de Koningstunnel in Den Haag en de aanleg van de parkeergarage aan de Garenmarkt in Leiden. Bij die laatste werd trouwens deze week het hoogste punt bereikt, een mooie mijlpaal die ook bij het Leidsch Dagblad niet onopgemerkt bleef (zie krantenknipsel van de krant van donderdag 1 augustus).

Het is en blijft natuurlijk wel een dilemma. Iedereen wil graag op vakantie, het liefst in de zomer. Tegelijkertijd gaat het werk in de bouw steeds vaker gewoon door. Gelukkig hebben we bij bouAd voldoende goede gekwalificeerde mensen in huis die het werk kunnen uitvoeren terwijl anderen van een welverdiende vakantie genieten.

Bij bouAd kun je daarom ook de komende weken ‘gewoon’ terecht op ons kantoor aan de Zeeweg in Katwijk. In een wat kleinere bezetting dan gebruikelijk. Maar we zijn er en de koffie staat klaar.

We wensen alle vakantiegangers natuurlijk een fijne vakantie.

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2020 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken