Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Bouw nieuw laboratorium BKD in Lisse gestart

Met het storten van de fundering is deze week de bouw van een gloednieuw laboratorium van de bloembollenkeuringsdienst BKD in Lisse gestart. bouAd verzorgt tijdens dit project het bouwtoezicht.

Met het storten van de fundering is deze week de bouw van een gloednieuw laboratorium van de bloembollenkeuringsdienst BKD in Lisse gestart. bouAd verzorgt tijdens dit project het bouwtoezicht.

BKD opereert onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en keurt bloembollen op kwaliteit en eventuele ziektes. Ook verzorgt BKD de import- en exportkeuring van bloembollen. Voor dergelijke onderzoeken zijn natuurlijk hoogwaardige laboratoria nodig.

De bloembollenkeuringsdienst is uit zijn jasje gegroeid en dus wordt er een nieuw laboratorium gebouwd, waarbij Nico Klok van bouAd het bouwtoezicht verzorgt. Dat is wel toevertrouwd aan de ervaren projectleider, die in het verleden betrokken was bij de bouw van onder meer operatiekamers van verschillende ziekenhuizen.

“Het laboratorium bestaat uit verschillende kamers met ieder een eigen bouwkundig aandachtsveld”, vertelt Nico. “Een ruimte waar bloembollen gekoeld worden bewaard heeft een ander soort installatie voor luchtbehandeling en temperatuurregeling dan een ruimte waar biologisch onderzoek wordt gedaan.”

De technische installaties zijn dan ook belangrijke aandachtspunten tijdens de bouw, die begin maart is gestart. “We zijn nu bezig met alle voorbereidingen voor de verschillende installaties, want veel wordt onder de vloer weggewerkt”, aldus Nico. “Als deze betreffende installaties op hun plek staan, wordt de elementenvloer aangebracht en kunnen we de lucht in. Zoals je steeds vaker ziet in de bouw, worden veel onderdelen prefab vanaf de betrokken bedrijven naar de bouwlocatie gebracht.”

Volgens de huidige planning is het nieuwe laboratorium in december 2019 klaar. “Maar dan zijn we er nog niet, want daarna gaan we ook de huidige kantoorruimtes en het bestaande laboratorium opknappen”, besluit Nico.

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2020 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken