Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Nico Dijkdrent: “Ik wil het maximale uit ieder project halen”

“Ik doe wat ik leuk vind, dat geeft heel veel energie.” Zo staat Nico Dijkdrent in het leven en dat is maar goed ook. Hij maakt lange dagen bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast studeert hij op de Haagse Hogeschool Management, Economie en Recht (MER), geeft hij training bij de atletiekvereniging en neemt hij regelmatig plaats achter het orgel.

“Ik doe wat ik leuk vind, dat geeft heel veel energie.” Zo staat Nico Dijkdrent in het leven en dat is maar goed ook. Hij maakt lange dagen bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast studeert hij op de Haagse Hogeschool Management, Economie en Recht (MER), geeft hij training bij de atletiekvereniging en neemt hij regelmatig plaats achter het orgel.

Planmatig onderhoud

Nico Dijkdrent zit niet graag stil, dat mag duidelijk zijn. Hij is sinds 1 december jongstleden werkzaam voor bouAd en kon meteen aan de bak. “Ik ben technisch beheerder van ongeveer 84 objecten voor de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam namens Van Dorp Installaties. Daarbij moet je denken aan gymzalen, kinderboerderijen en kinderdagverblijven. We vertalen de meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s) naar de praktijk van planmatig onderhoud. Dat betekent dat we per object bekijken wat en wanneer aan onderhoud nodig is.”

Daarbij is het MJOP leidend, maar niet in beton gegoten. Nico: “Stel dat een kozijn houtrot heeft. Dan gaan we daar niet mee wachten ‘omdat het volgend jaar pas op de planning staat’. Zoiets melden we na constatering bij de gemeente, met een deskundig advies. De beslissingsbevoegdheid ligt natuurlijk bij de gemeente, aangezien zij dit moeten inpassen in hun beschikbare budget.”

"Tot op bepaalde hoogte mogen we bij storingen of andere calamiteiten meteen reparaties laten uitvoeren”, vervolgt Nico. “Toch blijft communicatie een van de allerbelangrijkste onderdelen in ons werk. Komt het bedrag boven de afgesproken grens, dan treden we eerst in overleg met de gemeente. Het advies hangt af van het soort melding. Als de veiligheid in het geding is, dan moet je dat natuurlijk meteen oppakken. Een barst in een ruit hoog in een schuurtje van de kinderboerderij is vervelend, maar niet urgent. Wel als er een gat zit in het raam van de kleutergroep van een kinderdagverblijf waar de kinderen bij kunnen.”

Nico Dijkdrent 1Projectmanagement

Hoewel werken namens Van Dorp Installaties misschien anders doet vermoeden, richt het onderhoudswerk zich niet alleen op de technische installaties. “Door de samenwerking met partners kunnen we ons richten op het volledige gebouw, dus we kijken ook naar de bouwtechnische onderdelen. Momenteel zijn we druk bezig om dagelijkse storingsmeldingenweg te werken. Ook zijn we volop onderhoudswerkzaamheden aan het inplannen. Na de zomer start de uitvoering hiervan. Dan praat je dus over projectmanagement voor heel veel objecten, klein en groot.”

En daar wordt Nico blij van, vertelt hij. “Alles wat ik leuk en interessant vind, zit in dit werk. Ik heb een achtergrond in verschillende technische takken en veel daarvan komt aan bod.” Na de MTS hield Nico zich onder meer bezig met machinebouw, logistiek, werkte hij vervolgens bij de technische dienst, commerciele binnendienst en ten slotte als projectleider bij Hexta hekwerk en terreinbeveiliging.

Communicatie en samenwerking

De afwisseling in het werk maakt het project voor de gemeente Rotterdam zo mooi. Niet alleen het werk zelf, maar ook de organisatie achter het project intrigeert de Katwijker. “Het is een uitdagende driehoek”, zo omschrijft hij het zelf. “Ik ben van bouAd, maar vertegenwoordig Van Dorp bij de gemeente. En ik wil ze graag alle drie tevreden houden. Dat lukt trouwens heel goed.” Sleutelwoorden hiervoor zijn volgens Nico communicatie en samenwerking. “Samenwerking is heel belangrijk in ons werk en bij dit soort omvangrijke klussen essentieel. Je hebt toch met allemaal verschillende partijen en mensen te maken, hoe goed ze ook in hun werk zijn.”

Met goede communicatie bedoelt Nico niet alleen het overleggen met elkaar, maar vooral ook goed luisteren. “Vooral goed luisteren naar de opdrachtgever. Dan kom je tot het beste eindresultaat, omdat die voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever. Dat betekent niet alleen ja knikken, maar ook signaleren communiceren als iets niet mogelijk is. Goede communicatie levert uiteindelijk het beste advies op en een haalbaar eindresultaat, helemaal volgens de wensen van de opdrachtgever.”

Slimmer werken

“Ik maak lange dagen, maar ik heb het naar mijn zin. Het werk is leuk en met de mensen van Van Dorp en de gemeente Rotterdam is het prettig samenwerken. Ik leer nog steeds dingen en dat wil ik ook. Je moet je blijven ontwikkelen, als persoon en als organisatie.” De interesse voor de organisatie achter projectmanagement heeft alles te maken met de hbo-studie die Nico momenteel volgt. “Je geeft als projectleider op een verantwoorde manier geld van een ander uit”, lacht hij. “Mijn doel is om bij ieder project het maximale te bereiken met de beschikbare middelen. Met een budget van 10.000 euro kun je nu eenmaal geen resultaat bereiken dat hoort bij het budget van 100.000 euro. De verwachtingen managen is dan ook altijd een belangrijke taak van een adviesbureau.” Het draait daarbij zeker niet alleen om geld. “Hoe kunnen we slimmer doen wat we doen, is een net zo belangrijke vraag.”

Energie

Met vier lange dagen in Rotterdam en in de avonduren en een dag per week hbo-studie Bedrijfskunde, houdt Nico niet heel veel tijd over voor zichzelf. “Een stuk hardlopen voordat ik aan de studie ga vind ik heerlijk. Even mijn hoofd leegmaken. Ook training geven op zaterdagochtend doe ik graag, net als het muzikaal begeleiden van kerkdiensten achter het orgel op zondag. Het zijn dingen waar ik energie van krijg. Dan kan ik er weer tegenaan.”

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2020 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken