Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Theater Rotterdam gaat voor goed gebouwbeheer

Goed gebouwbeheer is goud waard. Voor je gebouw, maar daarmee ook voor je bedrijf. Dat blijkt keer op keer, zoals ook bij Theater Rotterdam.

Goed gebouwbeheer is goud waard. Voor je gebouw, maar daarmee ook voor je bedrijf. Dat blijkt keer op keer, zoals ook bij Theater Rotterdam.

Een gebouwbeheerder zorgt ervoor dat het pand veilig en gezond is en goed onderhouden wordt. Met een goed onderhoudsplan kun je namelijk heel veel ellende en onverwacht hoge kosten voorkomen. Zaken als schilderwerk en het onderhoud van installaties regelmatig laten uitvoeren kost per saldo altijd minder dan pas ingrijpen wanneer er problemen zijn. En dat is ook weer goed voor je bedrijf, want dat betekent dat je meer geld beschikbaar hebt om te investeren. Toch blijken de theorie en de praktijk vaak nog mijlenver uit elkaar te liggen. De creatieve sector is daar geen uitzondering op. Gelukkig is ook daar een omslagpunt te zien. Een veilig en gezond theater bezoeken helpt immers mee aan een heerlijk en sfeervol avondje uit.

Theater Rotterdam locatie Witte de With 2MJOP

Namens bouAd is Stefan Kreft sinds februari jongstleden aan de slag als gebouwbeheerder bij Theater Rotterdam, voor zowel de Rotterdamse Schouwburg als locatie Witte de With (het voormalige Ro Theater). Hij wordt blij van het feit dat bij deze opdrachtgever een duidelijk omslagpunt zichtbaar is. “Bij een theater stoppen ze het liefst iedere euro in de voorstellingen en dat is natuurlijk logisch. Onderhoud van het theater was daardoor in het verleden vaak een ondergeschoven kindje. Bij Theater Rotterdam hebben ze dit juist heel serieus aangepakt. Men had niet goed in beeld wat er precies moest gebeuren en dus werd er een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opgesteld. Daaruit bleek dat er best wat achterstallig onderhoud was en daar ben ik mee aan de slag gegaan.”

Strakke planning

Stefan bracht de afgelopen tijd onder meer het tekenwerk en de onderhoudscontracten in kaart. Nu is hij bezig met het opzetten van een onderhoudsplanning op basis van het MJOP. “We zijn nu druk bezig met het opvragen van offertes en het inplannen van werkzaamheden.” En daar ligt nu de grootste uitdaging voor Stefan. “De boodschap vanuit het theater was heel duidelijk: we gaan vier weken dicht in de zomer en in die periode moet het werk gebeuren. De planning mag niet uitlopen tot na die vier weken. Dan begint het theaterseizoen weer en duizenden bezoekers per week ontvangen in een pand waar volop wordt gewerkt is natuurlijk zeer onwenselijk.” Toch ziet Stefan de zomer zonnig in. “Door werk slim in te plannen en ruimte voor uitloop te creëren binnen die vier weken, heb ik er wel vertrouwen in dat we het gaan redden.”

Kun je ook wel een gebouwbeheerder gebruiken? Of wordt het de hoogste tijd voor een onderhoudsplan? Schakel dan net als Theater Rotterdam vandaag nog een van de specialisten van bouAd in door hier te klikken. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2020 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken