Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Peter Geurts: “Ik stort me graag op grote projecten”

Met de verbouwing van diversen Rijksmonumenten als het Rijksmuseum, De IJsbreker en de Adelaar en daarnaast de verbouwing van verschillende ministeries op zijn cv kun je Peter Geurts met een gerust hart een ervaren projectleider noemen. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met de 43-jarige inwoner van Zandvoort. 

Peter begon zijn carrière na het afronden van studies aan de HTS (Bouwkunde) en de TU Delft (Civiele Techniek) bij het bedrijf Caltek in Noordwijk. Daar werkten toen ook nog de huidige directeuren van bouAd Cees Guijt en Kees Caspers. “Toen zij besloten om hun eigen bedrijf te starten, ben ik overgestapt naar hun nieuwe bedrijf Nebest.” Die overstap bleek een schot in de roos. “Mijn eerste project was meteen een van de mooiste projecten die ik tot nu toe heb gedaan. Ik mocht namelijk gelijk aan de slag met de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam. De omvang, de complexiteit, de mooie architectuur en het topteam met daarbij verschillende rollen in verschillende deelprojecten hebben mij gevormd."

Prettige werksfeer

De bouwwereld is hectisch; er is altijd reuring, weet Peter. “De uitvoeringsfase van een project vind ik altijd het mooiste onderdeel. Ik houd daarbij van een prettige werksfeer op mijn projecten met open en persoonlijke contacten. Dat hangt weer samen met goede en duidelijke communicatie, een belangrijk onderdeel van ons werk. Alles uiteraard met als doel om het project aan een tevreden opdrachtgever over te dragen.” Omdat er altijd van alles gebeurt in de bouw, zorgt dat ook voor veel afwisseling in het werk. “Af en toe eenrust momentje is dan lekker, maar wekenlang alleen maar achter een scherm in een kantoor is niets voor mij”, is Peter duidelijk.

Grote projecten

Hier even iets regelen en dan weer elders een probleem oplossen. Het leven van een projectleider betekent vaak meerdere ballen tegelijk in de lucht houden. En opdrachtgevers tevreden houden. Peter is daar met al zijn ervaring prima toe in staat, maar vooral bezig zijn met veel kleine klusjes tegelijk heeft niet zijn voorkeur. “Ik houd ervan om me langere tijd op een groot project te kunnen storten. Dan ben ik op mijn best.” Het is dan ook niet verrassend dat de Zandvoorter de afgelopen jaren vooral betrokken was bij grote projecten zoals het Huis van Hilde in Castricum (archeologisch informatiecentrum) en momenteel de bouw van
de RET-remise in Rotterdam. “De grote Remise staat en is in gebruik genomen, maar we zijn daar nog niet klaar. Nu wordt het oude kantoren van de busafdeling gesloopt en de grond gesaneerd en het terrein heringericht. Elders op het terrein is een nieuw kantoor gebouwd, die hebben we deze week opgeleverd.”

Reizen

Een echte passie van Peter is reizen naar verre oorden, samen met zijn partner Hanneke reisde hij letterlijk al de halve wereld over. De landen van Midden- en Zuid-Amerika en Azië zijn inmiddels 'gezien'. "Ik vind het heerlijk om op onderzoek uit te gaan naar nieuwe bestemmingen.” Hoewel bouwen zijn werk is, gaat mooie natuur, nieuwe culturen en het onbekende daarbij altijd voor bekende bouwwerken en steden. “Je zult ons dus ook niet op de bekende resorts vinden. We kiezen altijd een bestemming uit waar geen of nagenoeg geen toeristen komen. We gaan het liefst het onbekende tegemoet."

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2019 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken